Rabarberikook "kõigevaba"

Nagu õigele eestlasele kohane, ei möödu ükski kevad ilma rabarberikoogita!
Kuidas siis õhust ja armastusest kooki teha? Ilma rasvata saab isegi mõnusalt kerkinud ja vetruva koogi!
Üle kümne aasta sai otsitud ja katsetatud erinevaud "kõigevabasid" kooslusi ja lõppude lõpuks on see pärl kõigi ees.

Kuna kõikide ahjude plaadid on eri suurustega, siis siin on igaks juhuks ahju plaat ära mõõdetud.

Laius: 42,4cm

Pikkus: 36cm

Sobib ka veidi suurem või väiksem plaat.

Eelkuumuta ahi 200°c

Valmista ette raberberid (ca 350-370g), koori, viiluta 1-2mm viilud. Pane eraldi kaussi.


Lisa 1½ - 2l anumasse:

• 1 klaasi Papa kikerhenejahu

• 1 klaas gluteenivaba kaerajahu*

• 12SPL (1⅓klaasi) kookossuhkrut 

• 6tl tapioci tärklis

• 1½tl soodat

• 2tl kaneeli

• 1tl vaniljet

• 200ml vesi

Segada (mikserdada) ühtlaseks massiks.


*Kaerajahu on jälle üks ükssarviku toode, mida pole olemas, eksole? Selle saab joonde ajada nii: 1 pakk gluteenivaba kaerahelbeid ja ise blenderis/veskis jahuks jahvatada.

Klaas standard 200ml


Lisada

• 1 mahlase suure sidruni mahl (kui on kui kuiv sidrun, siis selle võrra rohkem) ca 60-70ml, vispliga rahulikult käsitsi segada sisse.

Tainas hakkab hästi kiirelt kerkima, nüüd kiire tegutsemine.

Segada (mikserdada, tuleb ca 10% hapukoore kontsistents), kalla küpsetuspaberiga kaetud pannile, keskelt võib tainast labidaga äärte poole õrnalt tõmmata, et oleks ühtlasem.

Ja nobedalt rabarberid peale. 


Puista peale veel suhkrut ja kaneeli.

Ahju 200°c, II vahe, ülevalt ja alt küpsetus, 32min.




Kook tuleb pigem hapukas. Kui magusamat soovida, saab näiteks pooled rabarberid asendada sama koguse ananassidega.

Või lisada rohkem suhkrut.

Kui panna 50% kikerhernejahu ja 50% kaerajahu, tuleb kook õhulisem ning tuleb kergemalt küpsetuspaberilt lahti, kui 100% kikerhernejahuga.


#anti_bug_cleanse_level5_bonus
#MM_Friendly, RasvaVABA

Viimati täiendatud 4.06.2025

No comments:

Post a Comment