Lehtkapsa krõpsud

Ideaalsed krõpsud, ei tule liiga soolased, vaid mõnusaid ja paraja soolasusega ning kõik lehtkapsa (kale) osad saab ära kasutada kuni viimse varreni. Võimsate probiootikumidega (fermenteeritud kapsajoogiga) krõpsud, mis mõjuvad seedimisele imeliselt.




Abivahendid: heavy duty blender ja kuivati.

Rimis saadaval sellised Hispaania lehtkapsad, ei ole käharad, on nagu hapuoblika tekstuuriga, aga mitte hapud, värskelt on varred ka kibedad, aga sellises koosluses kuivatatuna ei kuiva nad kibedaks, vaid on väga mõnusad suus sulavad krõpsud, ka proteeside kandjad kiidavad, rääkimata lastest 💚




Kogused:
3 pakki lehtkpsast (540 g) 
Eemalda varred, kääridega on see kõige mugavam seda tüüpi lehtkapsa puhul. Võtad lehtkapsa tagumise poolega kätte ja siis lõikama ⤵️


Lehtkapsas 5 liitrise mahuga potti, lisa
- 1 spl õli (linaseemneõli LINK)
- poole sidruni mahl


Lehtkapsa lehe osast lõigatud varred, väikseks lõigatud varred ja lehtkapsa lehe osa. Pilt moonutab, tegelikult on värv sügav roheline ⤵️


Kaste
- Lisa kõik varred, lõigatuna väiksemaks, blenderisse ja lisa kastme komponendid
- 1,5 klaasi fermenteeritud kapsajooki (300ml), sisaldab 9,5 g Himaalaja (rafineerimata) soola 
- 3/4 klaasi india pähkleid (toor, LINK)
- 3 cm läbimõõduga ja 3 cm pikkune jupp porrulauku (kanguselt vastab ühele suure küüslaugu küünele, koguseliselt on see porrulauku nagu kaks suure küüslaugu küüne suurust tükki)

Segu käib täpselt kenasti blenderis ringi.


Tuleb ilus roheline kaste ⤵️

Kaste segatud lehtkapsaga ⤵️

Lehtkapsad kuivatis ⤵️


Kuivatist tulev lõhn on väga isuäratav...

Valmis krõpsud, võrratud, maitsvad, roheline kuivab pruuniks.






No comments:

Post a Comment