Plohv

Võrratu vegan plohv, neile, kes lihast ei hooli...

Pildil musta riisiga plohv.




Koostis:
  • 250 g täistera riisi (koorimata, toores)
  • 2 tl kuhjaga oreganot
  • 2 suurt porgandit
  • 4-5 sibulat või porrulauku sama palju
  • 2 tl Himaalaja soola
  • 400 g tomateid või 250ml I love eco tomatipastat
  • 4 spl ketšupit (Rimi I love eco) või tervislikum Seeberger päikesekuivatatud tomateid ca 8 tk [annab täpselt ketšupi maitse, aga saab hoiduda äädikast] 
  • 1-2 spl kookossuhkrut või sama palju datleid
  • 1 peotäis india pähkleid (LINK)
  • ca 100 ml vett või kui panna india pähklid kohe tomatipasta sisse, et segu blenderis ringi käiks.

Töökäik:

Riis keema, keeb kuskil 30+ minutit. Pildil must riis enne keetmist. Parimad koorimata riisid: pruun, punane, must või metsik.



Riis wok pannile ja kergelt praadida koos õli [soovi korral, saab vabalt hautada ka väikese koguse veega, maitse tuleb sama hea] ja oreganoga, lisa sool.


Haki porgandid ja sibul väikesteks kuubikuteks (külje pikkus 5 mm) ning hauta/prae pannil koos õliga kuni porgandid ja sibulad on pehmed.




Kõige "hullem" osa tööprotsessis on sibula ja porgandi hakkimine.


Lisa riisile praetud porgandid ja sibulad.



Blenderda 400 g tomateid (pildil 6 suurt ploomtomatit) ning kookossuhkur (neutraliseerib tomati hapesust). Muidugi võib kasutada ka tomatipastat. Kalla riisile, sibulatele ja porganditele. Lisa ketšup. Sega kokku.
Hele kaste all paremal pildil on india pähkli koor.


Segu jääb ikkagi üsna terav, happeline, seda täiustab ideaalselt india pähkli koor - peotäis pähkleid blenderdada 100 ml veega. Selle töö teeb ära heavy duty blender (kõige odavam töötav variant LINK)

Vvõi lisada blederisse tomatipasta, päikesekuivatatud tomatid, india pähklid ja suhkur, lasta liguneda ja läbi blenderdada, kui segu ei peaks blenderis ringi käima, saab alati lisada vett veidi juurde.

*Seeberger päikesekuivatatud tomatid (LINK) on väga erilised - õli ja muu kräpi vabad, koostis vaid tomatid (90%), meresool ja annavad täpselt ketšupi maitse! Kollase oranžiga pakk pähklite vahes.



Kaste peale kallatud enne ära segamist




Naudi töö vilju! 


Väga lihtne, väga maitsev! Nostalgia plohv, nii nagu vanasti...


Punase riisiga versioon




Huvi korral võib kasutada ka loorberit 




Pruuni riisi, kirsstomatitega ja porrulauguga versioon: 

No comments:

Post a Comment