Tomati-kurgi-idusalat kalekastmega

Lihtne ja maitsev, vajalik heavy duty blender.



Koostis:

  • rusikasuurune pall ca 100g idude segu mix (LINK), valmistamine vaata siit
  • 8 krõmpsuvat kurki (turg)
  • kirsstomateid pool pakki (Rimi) ca 150g
  • 2 suurt kale lehte (Rimi)
  • 1/3 sidruni mahl
  • 1,5 cm jämedune tükk porrulauku, läbimõõduga 2cm
  • 2 peotäit india pähkleid (LINK)
  • väheke vett
  • 1/4 tl Himaalaja soola 






Kaste:
Pane blenderisse mõneks ajaks ligunema india pähklid (2 peotäit) ja vesi, vett võib rohkelt olla. Ca 20 min kalla vesi ära ja kata pähklid väga vähese veega, et need oleks ääri-vaevu kaetud. Vett saab alati juurde lisada vajadusel, aga vähemaks võtta ei saa.
Lisa sool 1/4 tl, kale lehed koos vartega, lihtsalt veidi väiksemaks tehtud. 1/3 sidruni mahl, 1,5cm jupp porrulauku, soovi korral paar kapslit Enzymedica piimhappebaktereid (LINK) [ei anna maitset, seedimisele hea, kui ei soovi kapsleid võtta].
Blenderda ühtlaseks massiks, võib olla vaja kasutada erinevaid kiirusi ja kergelt nuia. 




Kaste ilus roheline...
  • Kale blenderdamine on hea mõte, sest salatis saab see olla nõksa liiga kõva tekstuuriga, kui olla harjunud näiteks jääsalati või hiinakapsa tekstuuriga, siis saab kastmeks teha ja maitse mõnus igatahes.
  • Kastmesse võib lisada dulse vetikaid (LINK või LINK), kurgi otsad, tillivarred jms. Tervislik ja kõik osad saab edukalt ära kasutada




Ole valmis draamaks, kui salat otsa saab, sest see on väga hea...

Vol 2, uus salat.
Tilli ja mungubade idudega, idumix on aga parem, sest on mahlasem...


No comments:

Post a Comment