Mustikakissell

Lihtne ja hea. Kartulitärklise alternatiivid kissellis.


Koostis:

  • 700 ml vett
  • 1 pakk külmkuivatatud metsmustikaid (LINK)
  • 2 suure megakuhjaga supilusikatäit kookossuhrut
  • 2 suure megakuhjaga teelusikatäit tapioca tärklist (LINK)

600 ml vett koos mustikatega pliidile. Kui hakkab juba auru tulema, siis temperatuur maha ning juurde segada 100 ml külmas vees lahustatud tapioca tärklist, segada kuni tekib kisseljas tekstuur. 

Muidugi saab kasutada ka värskeid või sügavkülmutatud mustikaid. Külmkuivatatud mustikad on sellised õhulise, vees sellised mõnusad vahused. 1 pakile (34 g) külmkuivatatud mustikatele vastab 255 g värskeid mustikaid. Kui kasutada värskeid või külmutatud mustikaid, siis saab kasutada ca 500 ml vett 700 ml asemel.


  • Tapioca tärklisega on tekstuur ilus kisselline ja läbipaistev nagu õige kissell olema peab. Lisaks kisseljaks minemisesk ei vaja pikalt ja suuri kuumuseid, saab suurepärase kisselli ka keetmata.




  • Seevastu maranta e. Arrowroot tärklis/jahu (LINK) [mitmete troopiliste taimede juur] teeb kisselli häguseks ehk läbipaistmatuks ja selle valge värvi tõttu lisab kissellile hoopis tumepunast värvi ja maitse on nagu kergelt jahune. Tumesinine mustikane värv kaob. Matselt on ok. Ta ei lähe ka nii kergelt kiselljaks kui Tapioca tärklis, vähemalt mitte madalatel kuumustel ja nii ruttu.






No comments:

Post a Comment