Idandamine



Soolestiku heade bakterite taset saab tõsta erinevate värskete elus toitudega - need spetsiaalsed probiootikumid ja mikroorganismid elavad puu- ja köögiviljade välispindadel (endale usaldusväärsest kasvukohast [nagu vanaema aiast puhtalt kasvanud pesemata tomatid, lehelised, õunad jne., marjad metsast] tarbida pigem pesemata, ka kerge loputamine võib need organismid alles jätta). Neid mikroorganismid ei ole mullas leiduvate organismid, ega mullast saadud probiootikumid. Et üles ehitada oma soolestiku head mikrofloorat, siis peamiseks allikaks on värsked, töötlemata idud -  nt. lambalääts + ristik + redis kombo järgi katsetatud, hakkavad hästi idanema, lutsern, brokoli, läätsed, sinep, päevalill, lehtkapsas ja muud neile sarnased seemned. Selles pisikeses, tärkavas eluvormis on need täis kasulikke baktereid, mis aitavad soolestikul areneda. Nii saabki taastatud ka niudesooles B12 tootmine, imendumine ja säilitamine. 
(MM info)



Katsetamised praktikas:

Idandamisnõu tugevast paksust klaasist mahutavusega ca 2 liitrit, roostevabast terasest sõleakaas, samas äärtest lekkekindel (LINK), väga odav, ostes vaja kombineerida kallimate toodetega, kui tellimus üle ca 34€, on saatmine tasuta, näidistellimus, kuidas ilusti summa täis saada (LINK)

Brokoli seemned (LINK)



Kiired ja lollikindlad indandid: läätsed (LINK), munguba (LINK)

Ka lollikindlad, aga paar päeva esimestest aeglasemad idandid, aga jube head, alfa-alfa, brokoli seemned sobivad alfa alfaga hästi kokku, sest on sama väikesed ja lisavad hea maitsenüansi, soolona on brokkoli spetsiifilise, veidi kibeda maitsega.

Idandamissegu (LINK)

Veider on see, et ainult idandamise kaas (LINK) tüüp purgile on üle poole idandamisnõu hinnast, on plastikust ka, mitte roostevabast terasest. Vaata ja imesta!




Päevalilleseemned NOW

Katsetus Brokkoli (LINK) seemnete idandamisega. Pole midagi öelda, kõik eranditult hakkasid idanema


Kõigepealt likku



Peale leotamist loputada ning oodata ja 2x päevas edaspidi loputada




Idude loputamine, hiljem vesi ikka ära kallata



Valmis idud brokoli idud, väga head näiteks wrapi (LINK) vahele







Idandamisnõuga oli kaasas ka juhend





Praktikas on roheliste läätsede (LINK) idandamine täiesti kindla peale minek

Peale leotamist ja loputamist, parem on, kui seemneid ei jäta peale loputamist ühte purgi nurka vaid vaikselt anumat keerates kenast ühtlaselt laiali ajada

Paar päeva hiljem, mõnus snäkk valmis


Brokoli, läätsed ja päevalilleseemned
NOW päevalilleseemned 3 päeva jooksul idanema ei läinud, aga maitse oli ikkagi hea ja sobis kooslusega kokku



Viimati uuendatud 28.07.2021

No comments:

Post a Comment