Spagetiroog

Spagetiroog, hea kasutada küpsetamisel wok panni


Koostis (3 viisakat portsjonit):
  • Pool pakki täisterariisi spagette (LINK)
  • 2 sibulat
  • 1 pakk šampiljone (250 g)
  • Rusika suurune kogus lillkapsast
  • Rusika suurune kogus brokolit
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 2+1 spl päevalilleõli
  • Soovi korral rusikasuurune kogus spinatit
  • Soovi korral peale raputada Dulse helbeid (LINK)

Koori sibulad ja viiluta wok pannile, vali pliidil madal temperatuur (keskmine kuumus kõige kuumemeast valikust). Lisa 2 spl õli ja klaasista sibulad (ca 15 min). Lisa viilutatud seened 250g ja 0,5 tl soola, küpseta 10 min (veidi seene vedelikku jääb pannile). Lisa juurde viilutatud lillkapsas ja brokoli ning küpseta (pool aurutamine rohkem) 10 min. Siis on valmis, kui lillkapsas ja brokoli on piisavalt pehmed sööja maitsemeele jaoks.

Samal ajal pane keema ca 3 liitrit jääkülma vett (puhtam kui kuum/soe vesi, igasuguse hõljumi hulk on poole väiksem külmal veel). Keema minnes lisa 1 spl õli ja lisa spagetid, soovi korral võib murda pooleks või kolmeks. Pane taimerile 3 min ja sega peale selle aja möödumist spagette 2 kahvliga, et need omavahel kokku ei kleepuks ja haruta vajadusel lahti. ja siis jälle 3 min ja korda tegevust ning 1 kord veel 3 min ja korda tegevust, kontrolli, kas spagetid on sööja jaoks piisavalt pehmed, kui jah, siis on valmis, kui ei, keeda veel natuke. Kurna. Lisa spagettidele 0,5 tl soola, sega. 
Lisa spagetid wok pannile teiste komponentide juurde, sega kokku.

Pane serveerimisnõusse spinat ja lõika kääridega suupärasteks tükkideks, lisa spagetiroog, sega, puista peale Dulse helbed. Naudi ilu ja maitset!


  • Dulse lisab toidule mereandide maitse, kui liiga palju panna, siis seente maitse jääb varju, natuke pannes annab sellise mereandide maitse juurde nagu sööks karpide rooga. 
  • Pigem on tegemist suunaga, et kuidas lisada toitudesse rohkem Dulset, sest see vetikas pole oma heade omadustega kitsi (vaata siit lähemalt)

  • Jovial firma täistera riisi tooted on suurepärased, ei lähe keetes lödiks vaid säilib väga mõnus sööjale meelepärane tekstuur, ei jää kuidagi alla tippklassi nisu spagettidele, palju vast pole öelda, et isegi ületab neid maitse poolest. Ja nagu piltidelt näha, ei jää need ka ebamääraselt pruun vaid spagetid on ilusad valged.
  • Spinat on ka igati kasulik (ega pole kibe nagu nt rukola) ja teeb toidu kenasti roheliseks. Öko ja tavaspinatil polegi väga suurt hinnavahet, nt Rimis on 100g spinatit 1,10€, Biomarketis 1,69€ pakk (22.09.2018).


Mõnusat nautimist!



No comments:

Post a Comment