Soolakurk kevadine

Ega isu ei anna häbeneda, väga hästi tehtud soolakurgid on ka väga head. Maitse eelistused on siis 1-3 päevased soolakurgid, ise tehes on eelis see, et saab kasutada parimat soola, nt rafineerimata Himaalaja soola ja keetmata vett, kõik, mis saab elus olla, seda ka selles koosluses on... Mingeid erilisi "abivahendeid" ka vaja pole.



Pese värsked kurgid (krõmpse kevadisi kurke saab näiteks Balti jaama turult)
NB! Kui kurgid ise on pehmed või kehvema kvaliteediga, ei tule ka soolakurkidest midagi välja. Kurgid peavad olema kõvad ja krõmpsud!

3 liitrisesse purki pane kurkide vahele tilli, kokku purgi peale ka 2 peotäit
2 viilutatud suuremat sorti küüslaugu küünt või 1 küüslaugu küüs läbi küüslaugu pressi pigistatult.

Kui purki mitte väga täis laduda ehk panna purki ca 1,5 kg kurke siis, 
soolavesi: 1 liitri vee kohta 1 supilusikatäis soola, 
3 liitrine purk mahutab kuskil 2 liitrit vett
lahusta sool enne purki kallamist
Vee saab soojendada 40 kraadini, sulab sool ka kiiremini 
ja siis kurgid külma (nt õue või külmikusse), 
ca 24 h pärast on vastupandamatu aps valmis!






3 liitrine purk mahutab ca paar kilo jagu kurke (kui ilusti ääreni täis laduda), siis mahub purki ca 1 1/4 liitrit vett. Selleks, et saavutada piisav soolasus tasub purki panna 2 spl soola. Sool ennemalt ära lahustada.

No comments:

Post a Comment