Pese värsked kurgid (krõmpse kevadisi kurke saab näiteks Balti jaama turult)
NB! Kui kurgid ise on pehmed või kehvema kvaliteediga, ei tule ka soolakurkidest midagi välja. Kurgid peavad olema kõvad ja krõmpsud!
3 liitrisesse purki pane kurkide vahele tilli, kokku purgi peale ka 2 peotäit
2 viilutatud suuremat sorti küüslaugu küünt või 1 küüslaugu küüs läbi küüslaugu pressi pigistatult.
Kui purki mitte väga täis laduda ehk panna purki ca 1,5 kg kurke siis,
soolavesi: 1 liitri vee kohta 1 supilusikatäis soola,
3 liitrine purk mahutab kuskil 2 liitrit vett
lahusta sool enne purki kallamist
Vee saab soojendada 40 kraadini, sulab sool ka kiiremini
ja siis kurgid külma (nt õue või külmikusse),
ca 24 h pärast on vastupandamatu aps valmis!
No comments:
Post a Comment