Lehtkapsa krõpsud II





1 kilo lehtkapsast (koos vartega) Vitamiinikullerist





Varred eraldatud






Kaste, kõik komponendid blenderisse

  • Kõik lehtkapsa varred (lõika 4ks)
  • 1,5 kl toorkõrvitsaseemneid (LINK)
  • 3 klaasi fermenteeritud kapsajooki (LINK), soola sisaldus ca 19 g
  • 1 suure sidruni mahl
  • 6 cm pikkune ja 3 cm laiune tükk porrulauku
  • 2spl külmpress linaseemneõli (LINK)

Kaste väga maitsekas ja mõnus.


Märkus: segu ei keerle isegi heavy duty blenderiga ringi, kuskil 5 cm kiht ülevalt jääb segunemata, seda saab lusikaga kaasa aidata, et tegemata ei jää, aga mugavam oleks valmistada pool ja pool, ehk 500 g lehtkapsale korraga.

Lehtkapsas vajab oma kohevuselt ca 10 l anumat segamiseks, et oleks mugav.



Salatina kooslus palju parem kui mitte kähara kalega, väga mõnus



Kõige mugavam kuivatisse jaotada kilo kolme resti peale kohevalt ära. Kuivab kuskil 8h.




Tulemus on võrratu - maitse ja tekstuur suus sulav!



Säilitamine - hermeetiliselt suletavas anumas või minigrip kotis.

1 kilost ja kastmest tuleb ca 380 g krõpse, mis on mahult ca 8 liitrit.

No comments:

Post a Comment