Porgandi-šokolaadiTOORkook.

Ilma küpsetamata, ilma jahu ja munata elustoorainest kook!
Tehtud ilma blenderita, köögikombainiga.

Koostis:
Põhi:
1 tass kreeka pähkleid
2-3 sl datli-rosina pastat
¼ sidruni mahl
u 2-3 sl pähklijahu või jahvatatud pähkleid (sarapuu, kooritud mandel)
½ tl sidruniekstrakti (Marcs&Spencer’i pood) või sidruniõli (Kaubamaja, ökopoed)
½ tl macat (soovi korral)
näpuotsatäis meresoola

Kakaomass:
2 keskmist porgandit
1 tass brasiilia (suur poolkuu kujuline pähkel) või india pähkleid (brasiilia pähklitega on maitsvam)
ülejäänud datli-rosinapasta
½ sidruni mahl
1 tl sidruniekstrakti (Marcs&Spencer’i pood) või 1/3 pudelikest sidruniõli (Kaubamaja, ökopoed)
2 sl kaarobijahu e. jaanikauna jahu
tl kakaod (kuhjaga)
½ tl macat (soovi korral)
¼ tl vaniljet (tavakaubanduses pole näinud, aga ökopoes on jahvatault purgis)
1/3 pudelikest apelsiniõli (Kaubamaja, ökopoed)
näpuotsatäis meresoola
vajadusel 0,5 tassi vett/pähklipiima

4 sl sulataud kakaovõid (võib ka 3,5 sl kakaovõid ja ½ sl kookosõli, kellele kookose maitse meeldib)
peotäis goji marju

Alustuseks: pane sulama kakaovõi. Lase potis vesi soojaks pliidi peal. Max 45 kraadi. Pane noaga väiksemaks tehtud kakaovõi tükikesed tassi ja pane tass vette, kaan peale. Las sulab vähehaaval.

Põhi:

Kreeka pähkli teralisus põhjaks. Jahvata pulseerides, sest kergesti läheb ühtlaseks massiks.












Aseta teraline kreeka pähkel kausi, lisa pähklijahu, lisa datli-rosinapasta.

Datli-rosinapasta: pane purki 2 peotäit datleid, 1 peotäis rosinaid. Lisa vett rosinate ja datlitega triiki. Lase seista üleöö. Tavakaubanduse datlid ei pruugigi eriti pehmeks minna. Võib ka vähem seista lasta, nt 1-2 h. mikserda nuimikseriga ühtlaseks massiks.

Lisa sidrunimahl, sidruniekstrakt, maca ja meresool. Sega käega ühtlaseks massiks. Lase seista kausis ühtse massina. Asu kakaomassi tegema.

Kakaomass:

Pane pähklid mikserisse, purusta nii peeneks kui võimalik, lisa lõigutud porgandid ja purusta nii peeneks kui võimalik. Mahedate brasiilia pähklitega on mass maitsvam, tavakaubanduse omadel on ebameeldiv kõrvalmaitse.
Lisa poole sidruni mahl, ülejäänud datli-rosinapasta, sidruniekstrakt, vanilje, kaarobijahu, kakao, maca, apelsiniõli, meresool. Mikserda. Kui mass ei taha eriti liikuda ning jääb seinte külge kinni, siis aita lusikaga ning lisa veidi vett. Mikserda edasi. Kui ikkagi veel jääb seinte külge kinni, lisa veel vett. Vett lisada ainult vähehaaval. Kui mass valmis lisada sulanud kakaovõi, mikserda. Võta mikser lauale, eemalda tera, lisa goji marjad ja sega.

















Valmista kakaomass mikseris.

Edasi paiguta põhi vormi.



All on küpsetuspaber, siis ei jää põhi kinni. Sellised ringikujulisi vorme leiab näiteks Prismast. Selle suurust on võimalik muuta. Pildil on reguleeritud kõige väiksem suurus.











Siis kalla peale kakomass. Kata vormis kook kilega ning aseta umbes 4-6 h külmikusse. Maitsed segunevad veel paremini kui kook oleks külmikus isegi üleöö.

Koogi maitset täiustab ideaalselt kiivi. Kui kook valmis lõika koogile 3 kiivit, lisa veel mõnda puuvilja mis meeldib näiteks banaani/maasikaid/apelsini.


Ja naudi sõpradega J



No comments:

Post a Comment