Mugav valmistada, ülimaitsev.
Hoiatus: sööja ei pruugi piirduda 1... 2... või 3 tükiga...
Himaalaja sool (Parim hind Selveris), Sibula maitseaine (iHerb) - muljet avaldav maitse, Pomi tomatikaste - parim hind ja suurepärane kvaliteet, Lasanje lehed (iHerb) - suurepärane kvaliteet, väga maitsev ja hea hind, täistera riisist, gluteenivaba |
Lasanje lehed (1/3 pakki)
Tomatikaste
India pähklid 1,5 peotäit
Päevalille seemned 0,5 peotäit
Šampiljonid 500 g
Brokkoli ca 150g
Lillkapsas ca 150g
2 sibulat või sibula maitseainet 1 tl
Õli praadimiseks/hautamiseks
Kookossuhkur 2 sl
Sool
180°c - 35 min - 4 suurt portsjonit või 8 väiksemat
Abivahendid: suur pott ja ahjuanum kaanega, eelistatult neljakandiline. Retseptid on kasutatud 19 cm läbimõõduga klaasist ümmargust ahjunõud.
Ettevalmistus:
- 1,5 peotäit india pähkleid, 0,5 peotäit päevalille seemneid pane ca 0,5 klaasitäie veega likku, lisa 1/4 tl soola.
- Pane ahi 180°c kuumenema, küpsetamine ülevalt- ja altküpsetusega
- Võta suur pott, täida kuuma veega (ca 70-80°c) ja pane sinna 1/3 pakist lasanje ribasid pehmenema (vahet pole, kas potil on kaas peal või mitte, oluline on see, et lehed oleksid kuuma veega kaetud). Ribasid leota ca 10 minutit (mitte rohkem), samal ajal saab jätkata nende järgnevate tegevustega:
- Koori ära 2 sibulat ja lõika pannile või kasutades sibula maitseainet lisa see kõige lõpus, kui pann on tulelt ära. Või kui sibul ei ole mokka mööda võib selle ära jätta, maitseelamus ei kannata :) Kuigi sibul lisab sellele lasanjele oma erilise lõhna ja maitse.
Pannil valmis seened, lillkapsas ja brokkoli |
- Lisa mere/himaalaja soola ca 3/4 kuni 1 teelusikatäis
- Küpseta, hauta 3 minutit
- Lisa brokkoli, sama palju lillkapsast (mõõdetud silma järgi) seentele ja siis küpseta kooslust veel 5 minutit. Mitte rohkem. Kui teste tegevustega läheb kauem, võta pann pliidilt :)
- Valmista ette tomatikaste: Pomato firma on hea ja parima hinnaga ka. Kalla kaussi, lisa sinna 0,5 tl soola ja 2 supilusikatäit kookossuhkrut (karamelline maitse ja madal glükeemiline indeks) ja sega. Kookossuhkur on oluline komponent.
- Koorekaste: 1,5 peotäit india pähkleid, 0,5 peotäit päevalille seemneid - see komponent on VÄGA oluline, et saavutada maitse "so good to die for" vett ca pool klaasi, blenderda kooslus kreemjaks-siidjaks massiks. India pähkleid võib kasutada retsepti täies mahus, aga mitte päevalilleseemneid, sest päevalilleseemnetega ei jää mass siidjas. Tagasihoidlikum blenderitega on soovitav leotada india pähkleid 30 min- 1 tund, päevalilleseemneid ca 5 tundi.
Kui ei tule ikkagi kreemine kaste välja saab kasutada puhast india pähkli võiet ja segada see lihtsalt veega, et timmida paika kreemjas-siidine mass hapukoore paksusega.
Ahjunõusse:
Ahjunõunõu põhja määritud 1 supilusikatäit tomatikastet |
- Pane ahjunõusse 1 supilusikatäis tomatikastet, aja laiali (see osa on väga oluline, sest kui tomatikastet ei pane, kleepuvad lasanje ribad anuma põhja kinni)
Kääridega "parajaks" lõigatud (nii palju kui ümmarguse anumaga võimalik on) leotatud lasanje ribad |
- Pane pool pannil olevat seene-brokkoli-lillkapsa segu ahjunõusse
- Lisa pool kausis olevast tomatikastet
- Lisa pool pähklikaste blenderist, sega õrnalt ühtlaseks (kaste), vajub ise köögiviljadele ja seente vahele ühtlaselt
Segu ahjunõus koos tomati- ja pähklikastmega |
- Lisa ülejäänud pannil olev seene-brokkoli-lillkapsa segu ahjunõusse
- Lisa ülejäänud kausis olevast tomatikastet nii, et jääks 2 supilusikatäit alles
- Lisa ülejäänud pähklikaste blenderist, sega õrnalt ühtlaseks (kaste), vajub ise köögiviljadele ja seente vahele ühtlaselt.
- Pane viimased ribad lasanje lehti ja kanna nende peale ühtlaselt ülejäänud tomatikaste (see on väga oluline, et pealmine kiht ära ei kuivaks ahjus)
- Pane ahjunõule kaas peale
Lase jahtuda 20-30 min (võib ka kohe süüa, aga liiga kuum on...), pane taldrikutele NAUDI :)
1/8 lasanjet taldrikul |
Saab 4 suurt portsjonit.
Ära jahtunult ka hea.
Juustuarmastajatele: sellele lasjanjele ei ole vaja juustu, ilma juustuta on täiuslikum.
See lasanje on parem kui mistahes poes müüdav lasanje.
No comments:
Post a Comment