Tervislikud kartulikrõpsud

Üks idee, kuidas teha kartulikrõpsu laadset maiust.


Nii krõbedad pole nagu kartulikrõpsu pakis, aga see eest 100% tervendavad, mida aga poe kartulikrõpsud pole oma (meeletu) soola ja rasva konsentratsiooniga/sisaldusega.

Koostis:
• 3 plaaditäit kartuleid, viiluta ca 2 mm viilud (ca 16 suurt kartulit). 
Viiluta I plaaditäis 

Määre 
• 3 tl sibula pulbrit/graanuleid
• 5 keerutust pipraveskist (ca ⅛ tl)
• ½ laimi mahl
Sega ühtlaseks massiks, määri hästi õhukese kihina kartulitele

Praeahju II vahe, 200°c, grill, 20 min, kui ümber pööramisega, siis + 5 min.
Mõned krõbedamad võib ära korjata. Ja heledamad ümber pöörata ja 5 min veel grilli.

Siis II ja III plaaditäis. Määret jätkub täpselt 3 plaaditäiele viilitatud kartulitele. Määre moodustab sidrunisoola maitse. Kui panna rohkem määret on maitse kangem, mis ei pruugi olla kuigi meelepärane.

Määret on väga mugav peale kanda silikoonist toidupintsliga https://s.click.aliexpress.com/e/_DlKd3wd. Pintsel on kergesti hügieeniliselt puhastatav.

Kartulites on sees niiskus ja värskelt ahjust tulles on ka krõbedad. Et niiskus liiga kiirelt võimust ei võtaks, siis on hea ahjist tulnid kartulid panna majapidamispaberile, mis imab endasse niiskuse.

Mida suuremad kartulid, seda parem, seda mugavam ja kiirem on krõpsutegu.

 Kuskil 1-3 mm paksused kartulid on optimaalsed, liiga õhuksed küpsevad liiga kiirelt ja võivad ka kõrbeda.

Kartulikrõpse ei saa kuivatiga teha. Maitse nagu kuivatatud toores kartul + kohutavalt kõva - nagu kuivanud kartul.

No comments:

Post a Comment