Nigeeria sugemetega nuudliroog

Kui tuleb vanakooli plohvi isu (riisi asendusega), siis annab midagi kokku panna küll. Võtme elemendid on tomatid, päikesekuivatatud tomatid ja oregaano.

Maitse mahe, rahulik ja meeldiv.

Ühe portsioni kogused.

Kaste, pane blenderi kannu:
• ca 70g tomateid (250g karbist kuskil ¼)
• ca 70g paprikat
• 4 viilu päikesekuivatatud tomateid*
• 1 keskmine sibul, eemalda koor
• 1 tl kookossuhkrut
• 1 tl oregaano
• ⅛ tl sinep (paar raputust maitseainepurgist)
• ⅛ tl muskaat
• 1/16 tl pipart (näpuotsatäis)

Blenderda ühtlaseks massiks, pane pannile madala kuumusega (alla keskmise) hauduma ca 7-15 min.

• ⅓ pakki mungoa vermichelli nuudleid**

Aseta nuudlid anumasse (võimalusel mitte metallist) ja kalla peale 95°c või keev vesi ja lase seista 2-3 min, nõruta, lisa pannile, sega kastmega. Pane temperatuur nulli. Lase neil koos "tõmmata" ca 10 min kaane all ja maitsetel seguneda ja nuudlitel lõpuni paisuda. 


Hiljem lisa salat**** ja naudi toitu👌😘



* Päikesekuivatatud tomatid on see saladus, mis annab toidule ketšupi maitse ning seda saab saavutada ka puhtalt ilma soola, õli ja äädikata.
Päikesekuivatatud tomateid saab teha kuivatis, lihtsalt tomat viilutada ja kuivatisse. Maitse tuleb sama nagu päikesekuivatatutel. Süsteemis on tavaks seemned eemaldada, aga see pole ka üldse praktikas vajalik. Nagunii lähevad päikesekuivatatud tomatid blenderisse ja purustatakse kastme sisse ühtlaseks massiks, seemneid toidus näha ega tunda ei jää. 
Tomateid võib kuivatis kuivatada ka max kuumusel (70°c) ja läheb kuskil 6h (kui nagunii lähevad kuumutatud toodu sisse, siis pole oluline, et oleks toor (41°c).
Kuivatada saab ka praeahjus.

** Mungoa vermichelli nuudlid

Väga erilised nuudlid. Puhas koostis, sobib "kõigega" kokku. Kui mitte süüa gluteeniga spagette, riisi spagette, muid teravilju ja jätta ära (leida vaheldust) ka kikerherne/cassava penne/fussillid, siis väga mõnus lahendus.
Tekstuurilt tugev, ei vaju nö laiali. Mugav süüa ja tunne on nagu oleks söönud mingeid "toekamaid" nuudleid, mitte 0 kalorsusega eksemplare. Täidavad hästi kõhtu.
Nuudleid kuivana lõigata on kääridega praktikas väga keeruline (kuigi toote kirjelduses on kääridega lõikamise soovitus).

*** Sinep, sibul, muskaat ja pipar on soola asendus ja annab hea maitse ka. Muskaat on valikuline, "kuldne kolmik" on sinep, sibul, pipar.

**** Salat sellele roale on hea lehtsalat, roheline sibul, kurk. Rukola maitse aga ei täiusta rooga.


Skreenid videost, kus taolist rooga tehti, story oli selles, et üks mees katsetas erinevate maade rahvustoite ja selles osas oli Nigeeria toit:


No comments:

Post a Comment