Praad: seenekaste + lisand + salat






Seenekaste
• 250g šampinjone

• vesi praadimiseks
• sool ½ tl
• pipar näpuotsatäis
• muskaat ⅛ tl
• sibula maitseaine 1 tl
• sinep ⅛ tl

Prae valmis
India pähklid likku • india pähkel, peotäis
Seentele praadimiseks vesi natukene + maitseained, valmis, siis india pähkli kaste valada peale • vesi 500ml, korra keema tõusta ja valmis (kui ära pakseneb). Saab 3x 200ml portsu 

Lisand (riis, kinoa, makaronid, praekartul, tatar jms. gluteenivaba)

Seenekaste II baas
• 250g šampinjone
• vesi praadimiseks
• pipar näpuotsatäis
• muskaat ⅛ tl
• sibula maitseaine 1 tl
• sinep ⅛ tl
• 100g kirsstomatid
• ½ laimi mahl

Juurde vesi 500 ml, sool ½ tl, peotäis india pähkleid


Riis, kinoa lisand mahlakuseks:

Pannile
• 1 suurem porgand, kooritud, hakitud (hakkimismasinaga).
• 1 sibul, kooritud, hakitud (hakkimismasinaga)
• ½-1 tl  tüümian/oregaano
• ⅛ muskaat
• pipar näpuotsatäis
• sinep ⅛ ca
Jm maitseained nt karri, vahemere, kaneel, saab vahetada erinevatel kordadel.
Vesi hautamiseks.
Valmis, siis segada riisi/kinoaga kokku.

Üks variatsioon:
Koos kinoaga:


Salat:
Lehtsalat, kurk kooritud, lõigutud, roheline sibul, rukola.

Või: tomat, idud, kurk, roheline sibul, rukola 

Jms

Paprika-küüslaugu kaste:

1 paprika suur, haki 5x5mm
5 küüslaugu küünt (keskmised), küüslaugu pressist läbi
1/8 tl sinep
1/8 tl muskaat
1/8 tl karri
1/16 tl pipar
Vesi hautamiseks

Pärast lisa blenderisse
Peotäis india pähkleid (eel leotatud)
Vesi 500ml
Kalla pannile

1/3 tl sool

Või paprika-laimi kaste:
1 paprika piklik, haki hakkimismasinaga
½ laimi mahl, kui kuiv laim, siis 1 laimi mahl
½ tl oregaano
1/16 tl sinep
1/16 tl muskaat
1/16 tl pipar
Vesi hautamiseks

Pärast lisa blenderisse
Peotäis india pähkleid (eel leotatud)
Vesi 500ml
Kalla pannile

½ tl sool

Lase keema tõusta, valmis, kui on paksenemine toimunud (tavaliselt 5min sees)

Saab 3 portsionit.



Porgandi-sibula kaste:
1 sibul, koori, haki hakkimismasinaga
1 porgand, koori, haki hakkimismasinaga
1/16 tl muskaat
½ tl oregaano
1/16 tl pipar
1/16 tl sinep

Vesi hautamiseks

Pärast lisa blenderisse
Peotäis india pähkleid (eel leotatud)
Vesi 500ml
Kalla pannile

1/3 tl sool

Saab 3 portsionit.

Paprika-bataadikaste, 2 portsionit
Blenderda ühtlaseks:
Ca 100g bataat (kooritud, tükeldatud)
Ca ⅓ punast paprikat
Vesi 350 - 400 ml
1 küüslaugu küüs (keskmine)
Väike peotäis india pähkleid

Kalla pannile, lisa maitseained:
1/16 tl muskaat
¼ tl oregaano
1/16 tl pipar
1/16 tl sinep
⅓ tl sool
¼ laimi mahl

No comments:

Post a Comment