Bataadiroog kastmega




Abivahendid blender, pann, pliit, väike köögikombain-hakkija


Bataat pole kergesti töödeldav, noaga lõika nagu puupakku :) siis lihtsam ahjus pehmeks küpsetada ja siis lõigata.
Sai pandud 1 bataat (kahvliga augud sisse) fooliumisse (ei pea fooliumit kasutama, saab ka niisama ahju panna), 1h 20 min ahju 200°c, ei saanud valmis, fooluim lahti ja bataat neljaks ning 30 min küpses ilusti ära alt ja pealt küpsetusprogrammiga.

Bataat on maguskartul, kuigi tal pole kartuli maitset ega ta pole üldse ka magus. Maitse neutraalne ja meeldiv.



Kaste:

Prae pannil vähese kookosrasvaga hakitud
2 sibulat
1 küüslauk (4 prisket küünt)
1/2 tl Himaalaja soola

Kui pehmed, t° välja, las jahtub veidi, lisa pannile
1/2 mahlaka sidruni mahl
1 spl mett
1/2 tl Himaalaja soola
india pähkli koor (1 väike peotäis india pähklid vähese veega kooteks blenderdada)


Kõhule toit väga rahulik ja meeldiv.



Garneering:
till
Valged ja mustad (LINK) seesamiseemned




Inspireeritud sellest MM retseptist.

No comments:

Post a Comment