Kartulivahvli võikud

Hübriid heade inimeste soovitustest Meditsiinimeediumi raamatuklubi grupist, MM blogist.

Näide, kuidas üks toidukord hoida rasva- ja teraviljavaba.



Kartulivahvli tainas [kõike võib vabalt ka umbes panna, lollikindel värk] - ca 15 vahvlit saab
  • 8 keskmist aurutatud kartulit, koorida
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 1 tl küüslaugu pulbrit (LINK)
  • 1 tl sibula pulbrit (LINK)
  • 2 näpuotsatäit musta pipart
sega/tambi kokku
  • 4 tl pigem kuhjaga tapioca tärklist (LINK) [oluline, et mass jääks vahvlimasinas kokku, mugavam lisada hiljem sisse, mitte kohe koos maitseainetega]
NB! Vahvlimasin, kus vahvlid kinni ei jää, kui õli ei soovi kasutada, on mudel:
Krups FDK251 Waffle Maker Silver-Black.





Pane masinasse supilusikatäis vahvlitainast



Suru kinni, 7 min hiljem



Kergesti tulevad masinast lahti, kui sushi pulgaga soonest veidi aidata

Vahvlite peale:
  • või asemel mahlane roheline segu (hakkida käsitsi või hakkijaga)
    • 1 leht kalet
    • 1/3 kurki (annab mahlakust)
    • 1 selleri pulk
    • ca 10 cm porrulauku
    • Soovi korral peotäis spinatit, tilli peterselli jms.
  • viilutatud tomat
  • viilutatud kurk
  • Hiimalaja sool
  • must pipar



"Võikud":

Vahvlid



Peale või asemel roheline hakkmass



Kurgi viilud



Tomat ja raputada peale sool ning pipar



Võib vabalt ja süümepiinadeta süüa nii palju kui isu on 😋

No comments:

Post a Comment