Gluteeni- ja pärmivaba pizza

Pole küll mingi tervisetoit, aga pole ka kõige hullem, kui soovida teha gluteeni- ja pärmivaba pizzat, siis on lõpptulem vähemalt kaifi andev (ehk väga maitsev). Köögikäparditele võib valmistamise tegevus tunduda "jube raske", aga see retsept on lihtsustatud, pakil on jutt veel segasem.


Valmistamise video: 


Eelkuumuta ahi 230 kraadi, jaa temperatuur on kõrge!

Pizza põhi 
1 1/4 klaasi ehk 8 spl Namaste pizzajahu
1 3/4 klaasi vett, võib ka nõksa vähem
Mikserda vispliga 1-2 min ühtaseks massiks. Segu on nagu hapukoore sarnane, samas hoiab hästi kokku.

Määri ühtlaselt ahju plaadile (kus on küpsetuspaber). Kui teed keskele vahe, saad rohkem krõbedaid nurki ja ääri 😋


Pane plaat ahju kõige alumisse vahesse (oluline) 20 min ülevalt ja pealt küpsetusrežiim. Kogu ahjus oleku aja jooksul tuleb ahjust ülimalt mõnusat lõhna. 

Võta pizza välja ja kera teispidi, kata millega, mis maitseb. Või tee lihtsalt snäkid - keera põhi teistpidi ja küpseta veel ca 7 min, et põhi oleks kergelt pruunikas-kollakas. 

Pizzaks tehes lihtne ja maitsev kooslus on näiteks
- ketšup (I love eco)
- 200 g seeni 
- 200 g lillkapsast
- 1 piklik paprika
- peotäis õhukeselt viilutatud porrulauku
- 200 g riivjuustu (soovi korral)



Aseta ahju kõige alumisele reale 11 minutiks, kui valmis lase veidi jahtuda ja lõika kääridega parajateks tükkideks. Kui põhi jäi liiga niiske, siis jääb pizza keskelt veidi kumjas, aga ei midagi hullu. Kellele rosmariin ei meeldi, siis selles koosluses on väga maitsev.







Ühest pakist saab teha 3 ahjuplaadi pizzat.
Paki saab sulgeda innovatilise roostevabast terasest klambriga (odav ja hoiab hästi):


Retsept pakendil otsetõlge.
Soovitav valmistamisjuhend:
1 tl õli
1 1/4 tassi vett
1 1/2 pizza jahu

Ühe pizza tegemiseks:
Kuumuta ahi 232 °C. Pizza asetatakse ahju madalamasse vahesse. Õlita sprayga pizza pann. Sega 1 1/2 tassi namaste pitsa segu 1 tl õli ja 1 1/4 tassi veega. Mikserda elektrilise mikseriga 3 minutit. Taigna konsistents on koogi taigna sarnane. Pane tainas pizza pannile ja aja laiali. On väga oluline, et asetada tainas vähemalt 35,56 cm ringiks ja mitte rohkem kui 0,64 cm paksuseks. Kasutage vähem tainast, kui vajalik. Küpsetaga u. 20 minutit madalaimas vahes. Võta pizzapõhi välja, lisa kaste ja lisandid ja küpseta veel 10-15 minutit. Kui soovid krõbedamat pizzapõhja, siis keera põhi ümber ja lisa kaste ning lisandid ja küpseta veel 10-15 minutit.

No comments:

Post a Comment