- 1 muna või vegan variant 1 sl jahvatatud linaseemneid
- 3/4 klaasi kookossuhkrut siit
- 1 tl vaniljet siit
- 1 1/2 tl tseiloni kaneeli siit
- Pool klaasi võid (vegan variant, siis kookosrasva/õli)
- Mikserda ühtlaseks massiks
- 3/4 kl kookosliistakud blenderis jahuks jahvatatud, röstitud siit
- 3/4 kl toortatra jahu
- 1tl küpsetuspulbrit, mürgivaba siit
- Sega kokku
- Lisa vedelale segule kuivainete segu ja sega ühtlaseks massiks.
Tõsta 2 lusikaga ca 15 pallikest küpsetusplaadile.
Ahjus paisuvad ja vajuvad lapikuks, hea kui paari cm laius jätta kakukeste vahele.
180°c 11 min
Kvaliteedi kontroll läbitud: väikelapsed ka söövad hea meelega
Ca 15 küpsist/kakukest |
- Miks vanilje? Looduslik maitseaine, vanniliin on kunstlik ja kehale kahjulik.
- Miks kookossuhkur? Madala glükeemilise indeksiga, ei tõsta äkiliselt veresuhkru taset, nagu teeb seda valge suhkur, mõnusa karamellise maitsega.
- Miks valitud küpsetuspulber? Pole mürgine, alumiiniumi vaba. Tavakaubanduse oma sisaldab alumiiniumit.
Kvaliteet mõistliku hinnaga (vasakult): Küpsetuspulber (LINK) Röstitud kookoslaastud (LINK) Tseiloni kaneel (LINK) Puhas vanilje pulber (LINK) |
Küpsis/kakuke pealt, läbimõõt ca 7cm |
Küpsis/kakuke alt |
Märksõnad: kaneeliküpsised, kaneeli küpsised, vanilje, kookossuhkur, toortatra jahu, kookos
No comments:
Post a Comment