Pehmed kaneelikakukesed

Koostisained ja valmistamine:

  • 1 muna või vegan variant 1 sl jahvatatud linaseemneid
  • 3/4 klaasi kookossuhkrut siit
  • 1 tl vaniljet siit
  • 1 1/2 tl tseiloni kaneeli siit
  • Pool klaasi võid (vegan variant, siis kookosrasva/õli)

- Mikserda ühtlaseks massiks

  • 3/4 kl kookosliistakud blenderis jahuks jahvatatud, röstitud siit
  • 3/4 kl toortatra jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit, mürgivaba siit

- Sega kokku

- Lisa vedelale segule kuivainete segu ja sega ühtlaseks massiks.

Tõsta 2 lusikaga ca 15 pallikest küpsetusplaadile.

Ahjus paisuvad ja vajuvad lapikuks, hea kui paari cm laius jätta kakukeste vahele.

180°c 11 min

Kvaliteedi kontroll läbitud: väikelapsed ka söövad hea meelega 😊


Ca 15 küpsist/kakukest


  • Miks vanilje? Looduslik maitseaine, vanniliin on kunstlik ja kehale kahjulik.
  • Miks kookossuhkur? Madala glükeemilise indeksiga, ei tõsta äkiliselt veresuhkru taset, nagu teeb seda valge suhkur, mõnusa karamellise maitsega.
  • Miks valitud küpsetuspulber? Pole mürgine, alumiiniumi vaba. Tavakaubanduse oma sisaldab alumiiniumit.
Kvaliteet mõistliku hinnaga (vasakult):
Küpsetuspulber (LINK)
Röstitud kookoslaastud (LINK)
Tseiloni kaneel (LINK)
Puhas vanilje pulber (LINK)

Küpsis/kakuke pealt, läbimõõt ca 7cm

Küpsis/kakuke alt



Märksõnad: kaneeliküpsised, kaneeli küpsised, vanilje, kookossuhkur, toortatra jahu, kookos



No comments:

Post a Comment