Ananassi toortort - Eesti versioon


Nagu me kõik märganud oleme, on Eestis müüdavad 
🍍ananassid kergelt kehvad ja hapud. Ok, kui läheb hästi, siis leiab ananassi, mis nii väga toores ei olegi, pea pool on täitsa meeldiv niisama ära süüa, aga see ülejäänud hapu pool ja see roots? Ei raatsi ju minema visata :) Ja ei peagi, siin üks versioon, kuidas seda osa ananassist ära kasutada. Ning lisada veidi ka "superfood"e 😇 ning ülilihtne valmistada >>>


🍰See retsept on lollikindla võrratu nektariini toortordi (LINK) mugavndus. Siiski see retsept pole võrratu, aga kui viina võtuks läheb, siis sakuskaks käib küll. Tort on üsna terav ja intensiivne. Aga kui tükile juurde panna ohtralt banaani (1 banaan 1 tüki kohta serveerimisel), ei saa kurta.

Abivahendid: blender, kohviveski, 200 ml klaas, reguleeritav vorm (kui pole, siis sobib ka mõni ahjuanum, diameeter 18 cm)
Kõik on väga hea kvaliteediga 😘:
Kakaovõi nööbid (LINK). Kakaovõi ei pea olema
nööbikeste kujul, kuigi ei saa salata, et sellisel
kujul on kõige lihtsam koguseid mõõta
ja mugavam kasutada
Lucuma pulber (LINK). iHerbis on ka odavavamaid,
aga see oli ostu hetkel sooduspakkumises...
Agaavi siirup (LINK)
Sidruni eeterlik õli (LINK)


Põhi:
- 0,5 klaasi rosinaid (70 g)
- 0,5 sidruni mahl
- 1 tass kreeka pähkleid (90 g)
- 0,5 tl e. 10 tilka sidruni eeterlikku õli (LINK)

Sisu:
- 1 1/4 klaasi india pähkleid
- 400 g ananassi jääke (roots ja hapud osad) 
🍍
- 0,5 tl vaniljet
- 1 tl Lucumat (LINK)
- 1 tl Macat (5 #00 kapslit)
- 0,5 sidruni mahl
- 1/3 klaasi agaavisiirupit (LINK)
- 2/3 klaasi sulanud kakaovõid (saab 1 klaas kakaovõi nööbikestest) (LINK)


🍰Valmistamine
Põhi esimesena - pane kaussi rosinad, lisa sidruni mahl ja sidruni õli, 
- purusta kombainis /kohviveskis /blenderis pähklid (pulse), et ei oleks päris pähklivõi, vaid sõmerate tükkidega.


Lisa kaussi ka purustatud kreeka pähklid ja sega ühtlaseks massiks (väga lihtne, alati tuleb välja)

Vajuta mass vormi laiali (nii õhukeseks kui võimalik)


Ei jää kuiv, sest mahlane mass tuleb peale.

Sisu (väga lihtne, alati tuleb välja): lisa kõik komponendid blenderisse (lõika väiksemaks), välja arvatud KAKAOVÕI.
Et segu tuleks ühtlane on parim kasutada Vitamix blenderit. Kuna aga see blender on väga kallis, siis sama tehnoloogiaga, aga 10x odavama blenderi leiad siit (LINK)

KAKAOVÕI pane klaasi ja mingi kaas peale ning aseta anumasse sulama, kus on 70-80 kraadine kuum vesi. Sega vahepeal. Kakaovõi peab lisama segusse vedelal kujul, sest muidu ei jää segu ühtlane vaid tükiline!

Lisa vedel kakaovõi blenderisse ja blenderda ühtlaseks massiks. Ongi valmis!


Kalla segu vormi ja aseta külmkappi (mitte sügavkülma vaid tavalisse külma) üleööks või valmista hommiku poole ja serveeri õhtul 
😊

Kaunistuseks toorkaarob (LINK) ja kohviveskis hakitud pool porgandit, ilus ja värviline...



Veel ideid, kuidas 🍍ananassi täielikult ära kasutada vaata siit (LINK)

No comments:

Post a Comment