Tomati armastajate maiuspala. Kange. Igale ühele kindla peale minek ei ole. Vaid ainult neile, kes väärtustavad tomateid ja õhetust.
Suurele perele jätkub 5ks korraks. Säilib külmikus nädal. Kui teha üheks toidukorraks 3 täiskasvanule, siis jagada kogused 5ga.
Kastme tükid, lõigu 3,5l wok pannile:
• 600g šamponjone, lõigu suupärasteks tükkideks
• 2 keskmist porganit, koori, lõigu kuubikuteks 7x7mm.
Pane blenderisse:
• 250g kirsstomatid (RIMI), pese
• 250g piklik punane paprika (ca 3 paprikat), pese puhasta seemnetest
• 3 suurt punast sibulat (või 5 väiksemat)
• 1 bataat, koori, tükelda
• 4 porgandit, koori, tükelda
• 4SPL kookossuhkur
• 14 viilu kuivatatud tomateid (peab olema)
• 4tl oregaano
• 9 raputust Cajun (või Cayenne pipar).
• 2 raputust muskaat
• 600-800ml vesi
Kalla pannile.
+ Pane blenderisse likku 2 peotäit india pähkleid.
Lase keema segu wok pannil kaane all (sest pritsib), lase podiseda 20min, sega ja lase veel 20min podiseda.
Vaheta pähklitel vesi uue pihta vee vastu (400ml) ja blenderda kooreks. Lisa wok pannile, lase keema tõusta ja kohe eemalda kuumuselt (kui india pähkli koor keeb liiga kaua, mis on minutite mäng, läheb see sõmeraks, ning enam pole nii siidine kooslus).
No comments:
Post a Comment