Tavapärane normaalsus - suur (igapäevane, praktiliselt igas toidus) soola tarbimine.
Kuidas sool* meie kehas käitub?
*Toidule lisatavad soolad nagu lauasool, Himaalaja sool, meresool, keldisool, must sool, kalamata sool, jodeeritud sool jne, mitte looduslikult viljades esinevatest sooladest. Neis puudub "elu", mis aga näiteks on selleri mahla naatriumi kobarsoolades.
Meile on räägitud, et kvaliteetsoolad (nagu Himaalaja sool, meresool jne) on tervislikud ja kasulikud, seal on küll rohkem mineraale, kuid kahjuks omavad need ikkagi võimet taksistada kehal toksiine väljutada.
Kui vahel lisada toidule tükike Himaalaja soola või mõnda muud taolist kvaliteetsoola (MM ise on maininud laivis, et ta lisab soola toidule umbes iga 2 nädala tagant), polegi nii suur probleem, kui tavaline lauasool töödeldud toitudes (restoranid, poed, eined sõprade pool).
Mida sool teeb?
Sool säilitab kehas toksiine ja mürke; see hoiab kinni ja kontsentreerib need meie elundikoesse, surudes kriitiliselt vajalikku vett elunditest eemale ja samal ajal vee puudus kehas suureneb. Veega varustatus on piirkondades, mis ei ole meile kasulikud.
Kui meil on selline soola tarbimisest põhjustatud veepuudus on praktiliselt võimatu puhastuda. Ja sellise igapäevase soola tarbimise tõttu on inimesed kroonilises veepuuduses aastakümneid.
Pikaajaline soola tarbimine käitub kehas kui organite marineerija.
Sool häirib immuunsüsteemi tööd eemaldades meie looduslikest tapjarakkudest vett ja see segab nende võimet otsida ja hävitada patogeene.
Sool saab põhjustada paistetusi.
Soola tarbimine põhjustab kortse (MM live saade Rumble's).
Milliseid sooli tarbida?
Sellerimahla soolad.
Sellerimahla naatriumi kobarsoolad seevastu erinevad täielikult tavalisest lisatavast soolast, sest need aitavad meil puhastuda ja võidelda patogeenidega. (sellist tüüpi soolad seovad toksiinid ja viivad need kehast välja ning tapavad patogeene).
Atlandi vetikate soolad.
Nagu dulse ja pruunvetikas (kelp). Samamoodi erinevad täielikult tavalisest lisatavast soolast. Vetikad erinevad kuivatatud ookeaniveest (meresool), sest vetikad sisaldavad looduslikus koguses ookeanist pärit soola, mis on nii taimses materjalis, kui kuivana selle pinnal.
Vetikad on meile kasulikud, sest nad haagivad end mürgiste raskmetallide ja radiatsiooni külge ja viivad need kehast välja ning vetikad sisaldavad nii vähesel määral soola, et see protsess pole segatud.
Kui lisada dulse helbeid oma toitudele on niivõrd erinev sellest, kui lisada toitudele soola iga päev ja mitu korda päevas.
•••
• Ja kurnatud supi komponentidest saab teha ka "nori ruudukesi" e. peotäis supi paksu nori (https://iherb.co/JhBCWnT vaieldamatult kõige maitsekamad, tavakaubanduse omadel on palju vähem maitset) lehe peale ja ääred kokku. Ahju ca 12min (grill, 200°, II vahe) ja väga mõnus vetikane maitsenüanss juures 👌🤩
No comments:
Post a Comment