Taevalikud. Tervislikud. Kilpnäärme toetajad.
Kartuli"leivad":
• ca 0,5 kg aurutatud kartuleid. Koori, tambi kahvliga ühtlaseks massiks.
• 1tl oregaanot https://iherb.co/c2fEjho
• 1 tl tüümiani https://iherb.co/zrv42jQ
• 1tl küüslaugu pulbrit https://iherb.co/cFSYw4z
• 1tl sibula pulbrit https://iherb.co/ynMG6CD
Vasakul üleval: tüümian Vasakul üleval: oregaano Paremal üleval: sibul Paremal all: küüslauk |
Sega ühtlaseks.
> Maitseained peavad kindlasti kuivad olema, siis jäävad "leivad" paremini kokku, ega lagune.
> Maitseaineid tundub päris palju olema, eksole? Käsi südamel võib öelda, et ei ole. Täpselt paras, ei midagi kanget, väga mahe maitse hoopis 😽
Pane ahjupannile 1cm paksused "viilud", saab ca 7 tk.
Ahju, II vahe, 200°c, grill.
Tulevad mõnusad krõbedad. Ahjust tulev lõhn on taevalik.
Võta küpsetuspaberilt need lahti ettevaatlikult ja rahulikult. Pane jahtuma võre resti peale, et alt krõbedus säiliks. Kui taldrikule kohe asetada, siis tekib niiskus alla ja läheb nätskeks.
"Või" e. päriselt siis herne pesto 💚
• Rohelised herned 1/3 pakki, ca 130g https://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/kulmutatud-toidukaubad/kulmutatud-koogiviljad-marjad/kulmutatud-koogiviljad/herned-sugavkulmutatud-rimi-400g/p/808614. Lase sulada.
• 2 väiksemat küüslagu küünt
Nuimiksriga purusta ühtlaseks massiks.
Pealne. Röstitud artišokid:
• Artišokk puhastatud 150g 1/2 pakki https://greenest.ee/et/toode/alce-nero-mahe-kulmutatud-artishokk-300-g. Lase sulada.
Ahju 200°c, ülevalt ja alt küpsetus, 40min, II vahe. Kui ühildada kartuli"leibadega" küpsetamist, siis 20 min koos nendega IV vahe. Ja peale kartuli välja võtmist ahjust tõsta II vahe ja ülevalt ja alt küpsetus 20min.
"Leivad" jõuavad kenasti jahtuda, kui artišokid täpselt valmis saavad.
"Võileib" ise:
Kartuli"leib", määri herne pesto, peale "vorstiks" röstitud artišokid 🤩
Artišokid on küll muljet avaldavalt kallid, aga kui neid kasvõi 1x elus proovida, siis asjalik kooslus nende nautimiseks 😸
Soola igatsejad saavad kõigele näpuotsa lisada 👌
No comments:
Post a Comment