Mustika toortort (klassikaline)

Abivahendid: blender, kohviveski, 200ml klaas, reguleeritav vorm (kui pole, siis sobib ka mõni ahjuanum).


Põhi:
- 0,5 klaasi päikesekuivatatud rosinaid (70g) (LINK)
- 0,5 sidruni mahl
- 1 klaas kreeka pähkleid
- 10 tilka sidruni öko eeterlikku õli (LINK)

Sisu:
- 3 klaasi (külmutatud) metsmustikaid
- 1 klaas toor india pähkleid (LINK)
- 1 klaas vett
- 0,5 tl vaniljet (LINK)
- 0,5 sidruni mahl
- 1/2 klaasi kookossiirupit (LINK)
- soovi korral 2-3 virsikut (rohkema massi saamiseks)

- 1 klaas kakaovõi nööpe (LINK)


Valmistamine:
Põhi esimesena - pane kaussi rosinad, lisa sidruni mahl ja sidruni õli,
- purusta kombainis/kohviveskis/blenderis pähklid (pulse), et ei oleks pähklivõi vaid sõmerate tükkidega.
Lisa kaussi ka purustatud kreeka pähklid ja sega ühtlaseks massiks (väga lihtne, alati tuleb välja)

Vajuta mass vormi laiali (nii õhukeseks kui võimalik)

Ei jää kuiv, sest mahlane mass tuleb peale.


Sisu: lisa kõik komponendid blenderisse (lõika väiksemaks), välja arvatud KAKAOVÕI.
Blenderada ühtalseks massiks heay duty blenderiga.

KAKAOVÕI pane potti ja elektripliit 1 peale, sulab vaiksel kuumusel kuskil 30 min. Kakaovõi peab lisama segusse vedelal kujul, sest muidu ei jää segu ühtlane vaid tükiline!

Lisa vedel kakaovõi blenderisse ja blenderda ühtlaseks massiks. Ongi valmis!


Kalla segu anumasse ja aseta külmkappi (mitte sügavkülma vaid tavalisse külma) üleööks. Hommikul kook välja võtta külmikust ja siis kaunistada. Tort võib laual seista kogu aja, ei sula ära ega vaju lömmi, hoiab hästi vormi nagu suvaline poetort.





*Kreeka pähklid - head on kas ökod või värskelt kooritud, lihtsalt tavalised pakis kreeka pähklid on pigem mõrud või muud moodi ebameeliva maitsega.

*Võib kasutada ka muid magustajaid nagu näiteks kookossuhkur, vahtrasiirup, samas kogused. Vahtrasiirupi puhul, aga pole enam tort täis toor, sest vahtra siirup on kuumutatud vahtra mahl. Sobib kasutamiseks ka nt datlid, kuivatatud aprikoosid (vt alati pruunid näiteks need LINK, need on loomulikult kuivanud, oranzid on töödeldud kahjulike ainetega!)

*Retseptides kasutatakse tavaliselt sidruni essentsi, see on Sidruni eeterlik õli segades tavalise õliga, milleks? Saab kasutada puhast toodet. NOW Sidruni eeterlik õli (LINK) on väga hea kvaliteediga ning annab suurepärast maitset

*Kakaovõi on tahkestaja, lisab tordile väga erilise maitsenüansi, on kordi mõnusam ja meeldivam kui toorkookosrasv. Toor kakaovõi on šokolaadi lõhna ja maitsega, tort aitab rahuldada ka šokolaadi isu 😉

*Mida kvaliteetseimaid india pähkleid kasutada, seda parema maitsega tort tuleb. Toor ja mahe märgistusega on muidugi kõige paremad





No comments:

Post a Comment