Lasanje uuendatud mugavdatud versioon

Gluteenivaba, piimatoodetevaba, juustuvaba vegan lasanje täistera riisi lasanje lehtedega.



Sisu:- 4 keskmist sibulat
- 500 g šampinjone
- 250 g brokolit
- 250 g lillkapsast
- 1,5 tl himaalaja soola

Hauta-prae soovi korral ilma rasvata alguses sibul-šampinjonid, sool, 20 min hiljem lisa brokoli-lillkapsas.



- Lasanje lehed, pool pakki (LINK) likku 95 kraadi (ca 15 min) või 80 kraadi (ca 40 min) külgepidi kõrvuti, siis ei kleepu omavahel kokku. Vahepeal liigutada lehti ka.




Kaste:
- 2 suuremat peotäit india pähkleid
- 350 g tomatikastet
- väikest peotäit datled või aprikoose või 2 spl kookossuhkrut
- 2 tl oregaanot
- 1 tl himaalja soola
- vesi või praadimisvedelik, et segu blenderis ringi käiks



Lasanje ahjunõusse:
- kaste




- kiht lasanjelehti




- praetud segu




- pool lastet




- lasanje lehed




- praetud segu




- pool lastet




- lasanje lehed

- kastme jääk peale



Ülevalt ja alt küpsetusprogramm 180 kraadi 30 minutit


Valmis






Ülejäänud praadimise vedelikust saab ka 1 kausi lasanjesuppi
Nakuke jäta praetud segu järgi, pane kaussi
Kaste blenderist välja, jäägidele peale seente-sibula-lillkasa praadimi
svedelik blenderisse
Blenderdada ühtlaseks. 


Kalla kaussi peale, mõnus kooresupp.






Nipid
* Ahjunõu peab olema kaanega - kaas on väga oluline, et pealmine kiht ära ei kuivaks. Retseptis on 19 cm läbimõõduga klaasist ahjunõu.
* Ahjunõu põhja on vaja panna ca 1-2 supilusikatäis tomatikastet, aja laiali (see osa on väga oluline, sest kui tomatikastet ei pane, kleepuvad lasanje ribad anuma põhja kinni).
* Viimasetele lasanje lehtedele kanna ühtlaselt ülejäänud tomatikaste (see on väga oluline, et pealmine kiht ära ei kuivaks ahjus).


Eelmine lasanje versioon LASANJE

No comments:

Post a Comment