Spinatispagettide ja lambamaks pastana

Kui tulevad peale veidrad isud, siis...



Koostis:
  • Täistera riisi spinati spagetid (LINK) 1 pakk
  • 3 väikest sibulat
  • 2 peotäit india pähkleid (LINK)
  • 1 liiter vett
  • 1 spl täisterariisijahu (LINK)
  • 2 näpuotsatäit musta pipart
  • kuni 0,4 kg talle maksa (Balti jaama turg)
  • päevalilleõli praadimiseks
  • 2 tl Himaalaja soola

Tegevuskäik:


- Maks viilutada piklikuteks tükkideks. Pann ajada kõrgel temperatuuri kuumaks ja lisada paar supilusikatäit õli. Praadida paar minutit maxtemperatuuril, et maks jääks veel seest pehmeks, ta läheb kõvemaks ja muredamaks tekstuuriks päris äkki. Pehmem on mõnusam ja meeldivam süüa. Panna praetud maks eraldi kaussi.
- temperatuur madalaks/keskmiseks ja praadida hakitud sibulad klaasjaks (ca 20 min)
- Lisada 1 suur kuhjaga spl riisijahu ja segada sibulaga ühtlaseks.
- Lisada 20 min leotatud vees ja loputataud ja 1 liitri veega blenderadtud india pähklid. India pähkli koor on võrratu, parim kui mistahes piim või rõõskoor v hapukoor kastmete sees. Super ühtalane tekstuur ja mõnusalt koorene tulemus, alati! 
- Lisa minuti pärast maks uuesti pannile ja segada. Keerata temperatuur maha, et maks ei saaks liiga palju kuumust, et tekstuur püsiks maksal hea ja pehme.

- Keeda spagetid rohkems vees ja 1 spl õlis. Nende spagettide omapära on see, et need ei kleepu kokku nagu tavapärased täisjahu spagetid kipuvad kleepuma. Spagetid on soolona üsnagi heinase maitsega, aga kui kastmega kokku segada, siis mõnus ja kreemine kooslus. Need spagetid sobivad imeliselt kui teha pastaroogi (kastmesed road).





Kommentaarid:
- Mahe veisemaks maitseb liiga lehmaselt. Ja on saanud ka rohkem antibiootikume, vaktsiine (raskemetallid, toksiinid, mida me kehasse ei taha) jms. Seeprärast on hea avalida talle maks, noor loom ja lambaid nii palju keemiga ei kostitata, sest on õrnemad. Talle maks ei ole lamba maitsega. Lihtsalt maksa maitse.











Märksõnad: spinat, maks, lammas, lamba, india pähkli kaste, sibul, gluteenivaba, gluteeni vaba.

No comments:

Post a Comment