Spinatispagetid šampiljoni kastmes

Väga lihtne valmistada. Toitev, aga kõhus ebamugavusi liigsest kõhu täis olekust ei põhjusta...

Koostis:
  • Täistera riisi spinati spagetid (LINK) 1 pakk
  • 500 g värskeid šampljone (sisu valge või helebeež, mitte pruun)
  • 4 keskmist sibulat
  • 2,5 peotäit india pähkleid (LINK)
  • 750 ml vett
  • 4 spl täisterariisijahu (LINK)
  • 2,5 tl Himaalaja soola
  • päevalilleõli praadimiseks
  • värske hakitud spinat juurde soovi korral

Tegevuskäik:

 Praadida hakitud sibulad klaasjaks (ca 10 min) keskmisel temperatuuril.
- Viilutatud šampiljonid sibulate juurde ja praadida keskmisel temperatuuril ca 15 min. Lisa 1 tl soola
- Kurnata seene vesi eraldi nõusse ja hiljem lisada uuesti kastmesse, kui india pähkli koor on juba kastmes
- Praadida veidi kuivemaks, lisa 4 spl täistera riisijahu ja sega läbi, kuni jahu enam näha ei ole.
- Lisada veega blenderdatud india pähklid. India pähklid võiks 20 min eelleotada enne belenderdamist parima tekstuuri saamiseks. Sega ja lisa seene praadimise mahl. 
- Lisa keedetud spagetid. Keevad kuskil 15 min. 
- Lisa veel 1,5 tl Himaaja soola. Sega vahete vahel kuni kuumenemiseni ca 10 min ja ongi valmis!



- Keeda spagetid rohkems vees ja 1 spl õlis. Nende spinatispagettide (LINK) omapära on see, et need ei kleepu kokku nagu tavapärased täisterajahu spagetid kipuvad kleepuma. Spagetid on soolona üsnagi heinase maitsega, aga kui kastmega kokku segada, siis mõnus ja kreemine kooslus. Need spagetid sobivad imeliselt kui teha pastaroogi (kastmesed road). Mõnus vahelduseks toidu tegemisel kasutada.






No comments:

Post a Comment