Salat röstseemnetega

Rahuliku maitsega salat, kus põhimaitse läheb röstseemnetele. Kokku pandud toit komponentidest, mis kapis leidus.

Abivahendid blender, elektriline hakkija.


Koostis:


Salat
  • Sellerimahla jäägid (2 kimpu)
  • Värske kurk (1,5 pikka kurki)
  • Kirsstomatid 300g
  • 2 peotäit väikeseks hakitud lillkapsast (ca 5 õisikut)
    
Kaste
  • 2 peotäit leotatud toor india pähkleid (LINK)
  • 4 cm peenemat porrulauku
  • Kurgi koored, otsad
  • 1/4 tl Himaalaja soola
  • 1/2 sidruni mahl
  • Vesi ca 100 ml või rohkem
    Soovi korral vitamiinide, mineraaide ja hea seedimise eesmärgil:
  • Pisike peotäis Dulset (LINK)
  • 6 kapslit Ezymedica piimhappebaktereid (LINK)
  • Kaaliumi 4 pipetitäit (LINK)
  • Fulvohapet 3 pipetitäit (LINK)
    
Peale röstitud seemned kõiki 1 peotäis
  • valged ja mustad (LINK) seesamiseemned
  • Kõrvitsaseemned (LINK)
  • Päevalilleseemned (LINK)
  • Linaseemned (LINK)




Valmistamine:

Salat
- Lillkapsas ja selleri mahla jäägid on väga kuivad, seega võib kastmesse rahuliku südamega ka nõksa rohkem vett panna kui tavaliselt.
- Lillkapsast tasub "hakkida" nt kohvijahvatajaga või spets hakkimisvahendiga, et tekstuur oleks nagu hakkaks toorsushit tegema ehk väga peen, nagu riisiterad. Kui on suuremad tükid, siis veidi emamugav süüa.
- Kurk ja tomat hakkida endale suupärasteks tükkideks.

Kaste
- Lase india pähklitel liguneda ca 20 min, loputa ja pane blenderisse, lisa kurgi jäägid, porrulauk, sidruni mahl, sool, soovi korral ka Dulse, kaalium ja fulvohape, need annavad ainult soolast maitset väikestes kogustes ja palju häid mineraale ja muud kasulikku. Ning seedimisele aitab kaasa piimhappebakterite set. Lisa meelepäraselt vett, blenderda kastmeks, võib olla igati vedel kaste, sest sellerimahla jäägid ja lillkapsas on kuivad ja tõmbavad vedeliku kohe endasse.

Peale röstitud seemned
- Pane kõiki meelepäraseid seemneid kuivale pannile 1 peotäis - päevalill, kõrvits, seesam, lina ja rösti keskmisel kuumusel aeg-ajal segades ca 5 min ja kalla salatile, seemned hakkavad vahvalt kõlisema salatiga kokku puutudes.

Naudi einet - see on väga toitev, korralik lõunasöök!!!



No comments:

Post a Comment