Kotletid

Selleri mahla jääke ei raatsi ära visata? 
Ei peagi, väga hea segu saab kokku, millest teha võrratuid kotlette! 
Valmid väga kiirelt ning kotleti segu üli lihtne kokku segada.


Koostis (9 kotletti): 
  • 3 selleri kimbu mahla jäägid
  • 3 kuhjaga supilusikatäit kuldsete linaseemnete jahu (LINK)
  • spl Shiitake seene pulbrit (LINK)
  • 1,5 tl oreganot
  • 1,5 tl granuleeritud sibula pulbrit (LINK)
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 3 näpuotsatäit musta pipart

  • Paneerimiseks täistera riisi jahu (LINK) + Shiitake seene pulber (LINK) 50/50


*Paneeringuga küpsetamisel kulub üsna palju õli, kooslus mega maitsev. 
*Kui paneeringut ei kasuta, läheb õli pigem sümboolselt e. väga vähe. 
*Selleri kiulisuse pärast ei pea üldse muretsema, seda pole valmis kotletis absoluutselt tunda


➡️ vasakult 1. kuivatatud Shiitake seened (LINK), 2. kuldsete linaseemnete jahu (LINK), 
3. täistera (pruuni riisi) jahu (LINK) ja 4. granuleeritud sibul taaskasutuspakendis (LINK).


*Imeline siduja on linaseemnejahu (2). Kotleti teeb heledamaks just kuldsete linaseemnete jahu.
* Kuivatatud Shiitake seened (1) jahvata ise pulbriks nt kohviveskis, pulbristuvad väga kergesti.
*Shiitake seene pulber ainult kotleti sees suurt maitset ei anna, aga paneeringus pooleks riisijahuga kasutades on suurepärase maitseelamuse lisaja.
*Shiitake seened on päris kallid, aga kuivataud seened tulevad hinnalt ja koguselt odavamad, kui kohalikult värskeid Shiitake seeni ostes (mõlemad öko märgistusega). 
*Täistera riisijahu (3) on ilus valge ja käitub nagu tavaline kooritud nisujahu.Väga mugav kasutada, tervislik ja sama maitsega alternatiiv.
*Pole sellerimahla jääke? Pole probleemi, võib kasutada mistahes muid köögivilju.


Kui aga kohe ei taha "riskida", saab teha ka 3 kotletti stardiks:



  • 1 selleri kimbu mahla jäägid
  • 1 kuhjaga supilusikatäit kuldsete linaseemnete jahu (LINK)
  • 2/3 spl Shiitake seene pulbrit (LINK)
  • 0,5 tl oreganot
  • 0,5 tl granuleeritud sibula pulbrit (LINK)
  • 1/3 tl Himaalaja soola
  • 1 näpuotsatäs pipart


  • Paneerimiseks täistera riisi jahu (LINK) + Shiitake seene pulber (LINK) 50/50.

Töö käik: valmis taldrikule täistera riisi jahu (pildil valge) ja 
Shiitake seene pulber (pildil beež), sega omavahel.


Sega kokku ühes kausis: sellerimahla jäägid, linaseemne jahu, Shiitake seene pulber, oregano, granuleeritud sibula pulber, sool, pipar. Segu hakkab kohe kokku, üli lihtne teha edasi kotlette.




Lase jahust läbi ühelt..




ja teiselt poolt.



Aseta kotletid pannile. Õli on küpsetamisel öko päevalille õli. Unikaalne, sest ei jäta mingit maitset toidule nagu näiteks teeb seda oliiviõli. Küpseta madalal kuumusel 4 min ühelt ja 4 min teiselt poolt.


Valmis, pane mõneks ajaks jahtuma ning lase hea maitsta!





Kui paneeringut ei kasuta, näevad kotletid välja nii. Ilusad, aga maitse pole nii hea, kui paneeringuga. 





No comments:

Post a Comment