Ingver "limonaadis"

Ingveri isu: ingveri vesi (limonaad) muidu tore, aga kui juua, siis tükid tulevad kogu aeg suhu ja suurt maitset ka paari minutiga välja ei anna ning teed ka ometi ei taha. 




Siis hästi töötas mõte, et blenderi ja veega blederdada ühtlaseks massiks ja läbi pähklipiima koti läbi kurnata, tükilisust ei jää ning mõnus ingveri mahl kohe võtta. 

Sai sügavkülma jääkuubikutena pandud, hea võtta tüki haaval



ja panna sooja vette (40 kraadi), siis juurde pigistada laimi mahla, mõnus kooslus 😊 Juurde sobib erinevaid marju jms. taimi oma maitse järgi.

Biomarketis nt müüakse mahedat ingverit ja igati värske oli ka.

MM raamat nr 2 ingver, algab lk 325 (ingl k Elumuutvad toidud) vabasõnalised fragmendilised tõlked: ingver on lõdvestaja, võtab maha pinged nii lihastes kui seedeelundkonnas. Sõnum: lõdvestu, kõik on kontrolli all. 

Kui on seedehäired, siis hea abimees, leevendab pinged kuni 12 tunniks. Lõdvestab pingepeavalusid. Sisaldab väikestes kogustes mineraale, üle 60 erineva, aminohappeid, 500 ensüümi ja koeensüüme, töötavad koos, et rahustada. Teeb säru alla viirustele, parasiitidele, bakteritele, seentele (probleemsetele). 

Vähendab stressi, aitab kehal toota B12 vitamiini. Sobib mitmete hädade korral: une probleemid, EBV (Epstein-Barr viirus), külmetused, gripp, ekseem, psoriaas, seinast seina kilpnäärme probleemide korral, erinevate artriidi vormide, aju udususe, kõrge kolesterooli, kaalu tõusu, kõhulahtisuse puhul jne jne.
Tarbides ingverit täiskuu ajal, suurendab see ingveri toimet 50%.


Hiina meditsiini järgi kuivatatud ingver soojendab sisemiselt, aga toores tõmbab sooja välja, ajab higistama - hea juua külmetuse korral.


No comments:

Post a Comment