Lihtne gluteenivaba ja rasvavaba õunakook 🥳🫓🍏🍎

Kuidas peaks saama ilma rasvaineta/pähklipiimata 🍎🍏 õunakooki teha?
Jah, saab, tõesti saab, ning mahlakus, mõnus vetruvus ka olemas 👌
Ja isegi kerkib ahjus 🙈
Kõigele lisaks on see õunakook gluteenivaba ja soolavaba.
Imelihtne valmistada!

Eelkuumuta ahi 200°c.

Koostis 
Pane kaussi:
• 2 keskmise suurusega haput õuna (ca 2x 100 - 120g üks õun), puhasta ja tükelda ca 2 x 1 cm tükid.
• ⅓ klaasi kookossuhkrut¹
• ½ tl kaneel
Sega kokku. Pane kõrvale.


¹NB! Kui panna rohkem suhkrut (kogemata) ½ klaasi, siis tekib suhkrust vedelik nii, et see voolab ahjus küpsetamisel koogi alla ja kook tundub valmis olles nagu keskelt pole küps. Seega max ⅓ klaasi jätab hea tekstuuriga koosluse.
Kui õunad on "poolhapud", siis seda vähem suhkrut läheb, ca 1 SPL.
²Kaneeli maitse koogil ½ tl kaneeliga pigem aimatav kui tugev. Kui eelistada tugevamat kaneeli maitset, siis 1 tl kaneeli piisav. 

Tainas:
Pane teise anumasse:
• 1 klaas³ (6 SPL, ilma kuhjata) kikerhernejahu
• 5 SPL kookossuhkurut
• 3 tl tapioci tärklist
• ½ tl soodat
• ½ tl kaneeli
• ⅓ tl vaniljet
• ¼ laimi mahl⁴ (ca ⅓ - ½ SPL)
• ½ klaasi (ca 90 - 100 ml) vett
Sega mikseriga ühtlaseks massiks (ca 20% hapukoore paksune).
 
³standard 200ml klaas.



⁴Jah, loomulikult võib ka sidrunimahl olla.
NB! Veega ettevaatlikult, kerge on üle valada, aga tagasi võtta ei saa. Vähemaga saavutab rohkem. Isegi kui vett on pigem 10 - 20 ml vähem, pole hullu. Tuleb hea õunakook ikkagi.

Vala ahjunõusse ning peale teisest kausist maitsestatud õunad. Suru õrnalt taignasse.


Ahju 200°c, II ahju vahe, 30 min, ülevalt ja alt küpsetus.
Kui tikk tuleb puhtalt välja, on valmis.
Kogusest saab ca 18 cm läbimõõduga  ca 3 cm paksuse õunakoogi.
Õunakook on külmalt ka väga hea, ei lähe kuivaks, on mahlane. Ääred lähevad veidi krõbedamaks, mis on samuti meeldiv.

Saab teha ka plaadikooki, siis saab koguseid lihtsalt suurendada.

Mõnusat maiustamist 🤩

Vegan
Medical_Medium_Friendly
Gluteenivaba
anti_bug_cleanse_level5_bonus MedicalMedium
Õunakook


No comments:

Post a Comment