Salat

Võrratu salat.
Kes loobunud maitsepärmist*, siis sellele on parem asendus olemas.


Ühe salati pilt

Suur kauss salatit, ca 0,5kg

  • 1/2 jääsalatit
  • 1/3 kurki
  • 1/2 paprikat
  • õisik lillkapsast (rusika suurune tükk)
  • õisik brokolit
  • peotäis tilli
  • pigista 1/2 spl sidruni mahla salatisse
  • 1/2 spl päevalilleõli
Lõigata kõvemad komponendid väikesteks tükkideks, jääsalat 1cm külje pikkustega, till kääridega peale lõigata. Sega kõik läbi.

Samal ajal on kõrval blender kastme jaoks
  • Kui brokoli õisikud ei meeldi, saab need paari mm kauguselt lõigata ning panna blenderi kannu
  • jupp kurki, mida salatiks ei kasuta
  • kõvemad tillivarred
  • 1/3 klaasi india pähkleid
  • 1 klaas fermenteeritud kapsajooki (see muudabki maitse imeliseks)
  • 3/4 suure küüslaugu suurune tükk porrulauku
Kõik võtab aega 10 minutit

Kastme värv oleneb kapsast, millest fermenteeritud kapsajook tehtud on ja kogusest palju rohelisi "jääke" blenderisse lisada. 


Teise salati pilt


Maitsepärm on röstitud tavapärm (pagaripärm) ehk termofiilne pärm on kantserogeenne (vähki tekitav ja vähi edasiarengut soodustav), muudab seedetrakti mikrofloorat nii, et vitamiini-mineraalid ei saa imenduda, tema ainevahetuse jäägid on toksilised (põhjustades immuunsuse langust, erinevaid haigusi, meeleolu kõikumisi jms. kõrvalekaldeid), käitub nagu „trooja hobune”, kes lubab organismi tungida praktiliselt kõikidel patogeensetel mikroorganismidel, algul seedetrakti rakkudesse, seejärel verre ning siis vallutab seen koostöös patogeenidega kogu organismi; on nii reaktiivne ja eluvõimeline, et mida rohkem seda kasutada, seda rohkem kasvab selle aktiivsus, ei hävine inimese kehas ise.

No comments:

Post a Comment