Karrikaste türgi ubade ja kinoaga


Hea karriroog, mis saab palju kiidusõnu!

Kinoa 
• Pane potti (kastrul ca 🔘18-20cm) segu kinoad 350g (saab ca 3 portsionit või 2 suurt portsionit)
Vett, et oleks ca 1cm kuivast kionoast üle
Maitseained (nt küüslaugu pulber ⅙ tl, Cajun 2 raputust, ca ⅒ tl , Pizza maitseaine 2 raputust, stiilis paprika, sibul, küüslauk, majoraam, tüümian, apteegitill, kurkum, cajanni pipar, oregaano, rosmariin jms)
Lase keema tõusta, pane t° nulli ja lase kaane all vamis podiseda (ca 7-10 min).
Pärast eemalda kaas.


Türgi ubadega karri kaste (3 suurt portsionit või 5 keskmist), pane kõrgete äärtega pannile:
• 2 keskmist porgandit, tükelda kuubikuteks (ca 1x1 cm)
• 1 tl sibula pulbrit
• ⅓ tl karri (10 raputust)
• ⅙ tl sinepi pulber (5 raputust)
• ⅙ tl must pipar (5 keerutust)
• värsked ürdid (1 vars rosmariini, 1 vars salveid, 1 vars sidrunmelissi, 1 väike peotäis tüümiani)
• vesi hautamiseks
• 2 keskmist peotäit türgi ubeeemalda osad, osad viiluta 1 cm tükkideks (NB! Lisa hiljem siis, kui prgand on olnud pannil 7-10min).
• hiljem kui köögiviljad valmis lisa india pähkli koor (2 väiksemat peotäit india pähkleid blenderdatud 700-800 ml veega)


Võib segada kokku või lisand eraldi ka kaste peal/kõrval.
+ Salat (salat, kurk, roheline sibul, rukola, haki/lõigu suupärasteks tükkideks).

Head isu 🤩💚👌

No comments:

Post a Comment