Kartulipuder hautatud piprase suvikõrvitsa ja spargliga

Lihtne viis, kuidas kiirelt hea roog valmis meisterdada, suurepärane kartulipuder, sama nagu vana hea originaal, aga piima ja või vaba 💛 💚

Abivahendid: blender (india pähkli piima valmistamine), nuimikser (kartulitest kartulipudru tegemine).


Kartulipuder koostis:
  • 8 kartulit
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 1 peotäis india pähkleid
  • 200 ml vett
  • 1 spl päevalilleõli (soovi korral)


Kartulipuder valmistamine: viiluta kartulid, lisa 1 tl soola, pane vähese veega keema, las keeb ca 30 minutit. 
Lase india pähklitel liguneda 20 min, blenderda ca 200 ml veega, oleneb, kui vedelat või paksu kartuliputru soovida. Lisa india pähkli piim ja 1/2 spl päevalilleõli (soovi korral), lase nuimikseriga büreeks. Valmis.

*India pähkli kartulipuder tuleb veidi valgem värvuselt ehk vähem kollasem, kui "traditsiooniline", aga maitse on sama hea ning kehale kordi tervislikum, kui "piima, või ja osadel juhtudel isegi lisatakse muna" versiooniga võrrelda.


Lisandid koostis:
  • 1 pakk sparglit
  • 2 väikest suvikõrvitsat
  • 1/2 spl päevalilleõli
  • 2 näpuotsatäit musta pipart
  • 3 näpuotsatäit Himaalaja soola

Lisandid valmistamine: Viiluta suvikõrvits ja spargel pannile, pane hauduma madalal temperatuuril. Lisa kohe sool ja pipar, hauta pehmeks. Läheb ca 15-20 min. Mõnus vürtsikus kartulipudru kõrvale.

*Hästi hea nipp, kuidas köögiviljad suurepärasteks lisanditeks muuta. Lihtsalt soolaga jääks nagu midagi puudu, pipar on see salanipp, kuidas saada hea maitseelamus.

***


Naudi einet...


Aitäh heale sõbrale heade vegan ideede eest!

No comments:

Post a Comment