- 2 sibulat
- 300 g kukeseeni
- 2,5 spl Himaalaja soola
- 3 spl täistera riisijahu (LINK)
- 3 peotäit india pähkleid (LINK)
- 1,5 l vett
- 1 pakk täisterariisi spagette (LINK)
- päevalilleõli
Kui viisakalt süüa jätkub 6-le, kui korralikult kõht täis parkida, siis 4-le.
Vokpann: sibulad klaasjaks päevalilleõlis, lisa kukeseened, 1 tl Himaalaja soola . Prae korralikult läbi (5-10 min). Kui praadida liiga vähe, jääb kaste kibedaks.
Praetud segule lisa 3 spl täistera riisijahu, sega läbi.
Lisa 1,5l india pähkli piima (mis on tehtud blenderiga - vee ja 3 peotäie india pähklitega).
Sega kuni segu pakseneb ja moodustub kaste. Maitseb sama hea nagu piimatoodetega tehtud variant.
Keeda spagetid suures potis rohke veega. Lase kõigepealt vesi keema, lisa 1 spl õli ja lisa spagetid. Haruta 2 kahvliga iga 2 min tagant spagette. Kui valmis, lisa 0,5 tl soola.
Nipid
- Sibulaga ei pea koonerdama, võib kasvõi 5-6 sibulat klaasistada. 2 sibulaga on maitse tagasihoidlikum.
- Kukeseened - mida kuivemad, seda parem, saab odavamalt kätte ja vee välja aurutamine pole põhiline.
- Õli läheb praadimiseks rohkem kui tavaliselt, kukeseened neelavad seda hästi.
- Täistera riisijahu (LINK) - näeb välja lumivalge nagu nisjahu, aga on gluteenivaba, väga maitsev ja koorimata. Kooritud tooted seavad keha lisakoormuse alla ning lüpsavad keha vitamiinidest ja mineraalidest vähemaks. Täistera tootega nii ei ole.
- Täisterariisi spagetid (LINK) - keedetuna ilusad valged, maitsvad nagu nisujahu omad, aga gluteenivabad ja koorimata, väga kvaliteetsed.
No comments:
Post a Comment